tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

WUG Days 2020

17 Oct 2020 2 mins Presentations & Speaking

Už zanedlouho tu bude další ročník WUG Days (21.-23.10.). Tentokrát jak jinak než online a stále zdarma. Pro mě trochu brutálnější, protože bylo vybráno celkem 5 mých přednášek.

  • .NET 5 – Kdo, kde jak a s kým
  • C# 9 – Co je nového
  • Entity Framework Core 5
  • C# 9 source generators
  • Vylepšete svůj codebase pomocí Roslynu

.NET 5 je obrovský krok kupředu v životě .NETu. Pojďme se spolu podívat na historii, dnešek a samozřejmě budoucnost – ne přehled novinek, ale trochu historického kontextu, internals a jak se to táhlo kolem .NETu za ta léta.

C# 9 je další major verze jazyka C#. Jsou novinky jen nějaký syntakticky cukr nebo něco většího? Ano, je to něco většího. Chcete vědět co? Přijďte!

.NET Core 5 je za dveřmi a s ním i nová verze Entity Frameworku Core. Co přinese? Co se rozbije? …

Jedna z extrémně dlouho žádaných funkcí v C#. A také dlouho odkládaná. O co tedy jde? Na co se hodí? A co to vlastně vůbec není?

Máte bordel v kódu? Ne? Nekecejte 😀. Roslyn není jen “obyčejný” kompilátor, ale dá se využít i jako vlastní “parser” kódu a např. vynutit určitý způsob psaní kódu nebo podchycení špatného použití. No a jak tedy na to? Přijďte!

Zároveň jsem pro vás připravil – kromě vlastního kvalitního obsahu 😎 a několika kousků na odlehčení – i malou hru (o které do této chvíle nikdo neměl tušení a ani nikdo nezná řešení; ne ani David Gešvindr). V rámci obsahu některých (nebo všech) přednášek je skrytý jeden nebo více “easter eggů”, “skrytých významů”, “leaků”, … Pokud nějaký zachytíte, ozvěte se v chatu nebo mailem. Výsledkem vám bude sláva a také jeden tabs over spaces buff.

Video

Video

Video

Video

Video

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.